Καλαθοσφαίριση Αγίας  Παρασκευής

210 600 5929

Δωριέων και Αχαιών
15343 ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

©2019 by ΚΑΠ . Proudly created with Wix.com

Φιλοσοφία

Η Φιλοσοφία των Ακαδημιών της Καλαθοσφαίρισης Αγίας Παρασκευής είναι να μεταδώσει στους νέους αθλητές την πραγματική αγάπη για το μπάσκετ και τον αθλητισμό, υποστηρίζοντάς τους να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και διδάσκοντάς αξίες ζωής που θα τους κάνουν ικανούς να πετύχουν μέσα αλλά και έξω από το γήπεδο.

Αναγνωρισμένοι προπονητές, δομημένο και δοκιμασμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, κουλτούρα ομαδικότητας  και συνεχούς βελτίωσης, επαγγελματικό και fun περιβάλλον εμπνέουν τους νέους αθλητές να κατακτήσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και να κάνουν κτήμα τους τις αρχές του Fair Play, της συμμετοχής, της συνεργασίας, της πειθαρχίας, της υπευθυνότητας και της δικαιοσύνης.

Στις Ακαδημίες της Καλαθοσφαίρισης Αγίας Παρασκευής στοχεύουμε να καλλιεργήσουμε το ακατέργαστο ταλέντο ώστε να ωριμάσει αναπτύσσοντας ολοκληρωμένους αθλητές και χαρακτήρες.

 

Εσωτερικός Κανονισμός Ακαδημιών

 • Γενικά

  1. Ο παρών κανονισμός, ρυθμίζει θέματα που αφορούν τη λειτουργία των Ακαδημιών της ΚΑΠ και την συμπεριφορά των μελών της (εκπαιδευόμενοι αθλητές, γονείς, προπονητές, έφοροι) σύμφωνα με τις τις αξίες του συλλόγου.

  2. Η ευγενής άμιλλα είναι μία πρωταρχική αξία του συλλόγου πρέπει να επιδεικνύεται από όλα τα μέλη των ακαδημιών. Κάθε είδους απρεπής, προσβλητική ή αντιαθλητική συμπεριφορά απέναντι σε συμπαίκτες, αντιπάλους, τεχνικό επιτελείο, διαιτητές, διοικούντες, φιλάθλους κ.λ.π., θα τιμωρείται, ανάλογα με το παράπτωμα, από τη διοίκηση.

  3. Οι προπονητές οφείλουν να είναι αφοσιωμένοι μόνο στο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό τους έργο. Οποιαδήποτε επαφή με γονείς ή άλλων με τους προπονητές θα γίνεται μόνο σε προκαθορισμένες συναντήσεις, οι ημερομηνίες των οποίων θα ανακοινώνονται από την διοίκηση του συλλόγου. Επείγουσες καταστάσεις που κρίνεται αναγκαία η συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, θα γίνεται επιτρεπτή κατόπιν αδείας από την διοίκηση.


 • Ζητήματα που αφορούν στους αθλητές

 • Προπονήσεις

 1. Οι αθλητές συμμετέχουν σε όλες τις προπονήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα, καθώς και σε όλες τις υποχρεώσεις της ομάδας.

 2. Οι αθλητές οφείλουν να συμμορφώνονται στις οδηγίες των προπονητών τους στις προπονήσεις και στους αγώνες, φιλικούς ή επίσημους.

 3. Οι αθλητές θα πρέπει να προσέρχονται 10 λεπτά νωρίτερα από την ώρα προπόνησης. Στους αγώνες, θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο διεξαγωγής τους την προκαθορισμένη ώρα, ή και νωρίτερα.

 4. Η συμμετοχή των αθλητών της ακαδημίας στους αγώνες επιτρέπεται μόνο αν η εμφάνιση τους είναι σύμφωνη με το αθλητικό υλικό που τους παρέχεται.

 5. Άδεια για να μην προπονηθεί κάποιος αθλητής χορηγείται μόνο από τον προπονητή του εκάστοτε τμήματος και πάντα σε συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών.

 6. Απουσία από την προπόνηση θεωρείται δικαιολογημένη μόνο αν ο αθλητής έχει ενημερώσει νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα διεξαγωγής της. Ο λόγος της απουσίας αξιολογείται από τον εκάστοτε προπονητή και κρίνεται αναλόγως δικαιολογημένη ή όχι.

 7. Σε περίπτωση τραυματισμού ο αθλητής καλείται να παρακολουθεί τις προπονήσεις της ομάδας σε συνεννόηση πάντα με τον προπονητή του.


 • Πειθαρχικά Παραπτώματα

  1. Οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά η οποία προσβάλει τον σύλλογο και την ιστορία του.

  2. Υβριστικές εκφράσεις, χειρονομίες, συμπλοκές, εκδηλώσεις βίας προς κάθε πλευρά.

  3. Μη επίδειξη ευγενούς άμιλλας απέναντι σε αντιπάλους, συμπαίχτες και προπονητές.


 • Ποινές σε αθλητές ακαδημιών

  1. Προφορική παρατήρηση

  2. Έγγραφη επίπληξη

  3. Διακοπή συμμετοχής στην προπόνηση

  4. Αποκλεισμός από μία ή περισσότερες προπονήσεις

  5. Αποκλεισμός από την αποστολή της ομάδας


Γονείς

 1. Η παρουσία γονέων στους αγώνες θα πρέπει να είναι κόσμια χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στο έργο των παικτών και των προπονητών.

 2. Η διοίκηση δικαιούται να εφαρμόσει κυρώσεις σε γονείς που παρεμβαίνουν στο έργο των προπονητών και δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία του τμήματος, αναλόγως την περίπτωση, ύστερα από αξιολόγηση του συμβάντος.

 3. Οι γονείς έχουν δικαίωμα να ενημερώνονται για την απόδοση των αθλητών σε προκαθορισμένες συναντήσεις στην μέση και στο τέλος της εκάστοτε περιόδου. Ατομικές ακροάσεις γίνονται κατόπιν συνεννοήσεως και ύστερα από έγκριση της διοικήσεως. Το αίτημα θα γίνεται στον έφορο ή στον προπονητή του τμήματος.


 • Προπονητές

  1. Οι προπονητές της Ακαδημίας υποχρεούνται να ακολουθήσουν πιστά το πρόγραμμα εκπαίδευσης που καθορίζεται στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

  2. Οι προπονητές οφείλουν να βρίσκονται δεκαπέντε λεπτά νωρίτερα στον χώρο προπόνησης πριν την προκαθορισμένη ώρα.

  3. Οι προπονητές πρέπει να προσχεδιάζουν και να καταγράφουν την προπόνησή τους και να την καταθέτουν προς ανάλυση, επεξήγηση και τυχόν επεξεργασία από τον Τεχνικό Διευθυντή.

  4. Οφείλουν να παρουσιάζονται έτοιμοι στις προκαθορισμένες συναντήσεις γονέων έχοντας συμπληρωμένες τις εκθέσεις προόδου του κάθε αθλητή.

  5. Η εμφάνιση των προπονητών και η συμπεριφορά τους σε προπονήσεις, αγώνες, τουρνουά και εκδηλώσεις θα πρέπει να είναι ανάλογη της φιλοσοφίας της Ακαδημίας.

  6. Οι προπονητές δεσμεύονται με ρήτρα εχεμύθειας στα θέματα που αφορούν το τμήμα και την ομάδα και τις μεθόδους προπόνησης, και με ρήτρα απορρήτου στα πάσης φύσης θέματα αφορούν προσωπικά και αθλητικά δεδομένα των αθλητών και των γονέων τους.

 

Ο Τεχνικός Διευθυντής Ακαδημιών

DSC_7306_edited_edited.jpg

Coach Χαράλαμπος Τσιαντής

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως Τεχνικός Διευθυντής κρατά το τιμόνι των Ακαδημιών της ΚΑΠ αλλά και του Εφηβικού τμήματος του συλλόγου με τον ρόλο του Head Coach.

Με πολύτιμα εφόδια από τη σταδιοδρομία του στο μπάσκετ σαν παίκτης και προπονητής (ΚΑΠ, Ολυμπιάδα Παπάγου, ΓΣ Παλλήνης),  τις σπουδές του (απόφοιτος ΣΕΦΑΑ με μεταπτυχιακά στην Παιδαγωγική & Δημιουργική Μάθηση   και εξειδίκευση στη Διαταραχή Κινητικού Συντονισμού - DCD), αλλά και τη εμπειρία του σε υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικά ιδρύματα (Εκπαιδευτήρια Δούκα, Deree) αφιερώνει ατελείωτες ώρες τόσο στην συνεχή βελτίωση των μεθόδων που ακολουθεί  όσο και στην άψογη εφαρμογή τους.

Τελειομανής, επίμονος, προσηλωμένος στο αποτέλεσμα,  με αγάπη για το μπάσκετ και τα παιδιά είναι η σφραγίδα που εγγυάται ότι οι Ακαδημίες της ΚΑΠ, από τις οποίες και ο ίδιος προέρχεται,  λειτουργούν σε υψηλά standards μπασκετικής εκπαίδευσης.

 

Οι Προπονητές

 
GIORGOS KARDARAS 1.jpg

Coach Γιώργος Καρδαράς

Με πάνω από δέκα χρόνια προσφοράς στις Ακαδημίες της ΚΑΠ φέρνει μαζί του εμπειρίες που κατέκτησε σαν Head Coach της ομάδας της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και από τη θητεία του σας Assistant Coach και Scouter της αντρικής ομάδας του συλλόγου μας.

Μετεωρολόγος,  ξέρει πολύ καλά πώς να εκπαιδεύει και να ενθαρρύνει τους αθλητές του στην πειθαρχία, την σκληρή δουλειά και στην αφοσίωση στην ομάδα, δίνοντας πρώτος το παράδειγμα.

Coach Κώστας Γαρδέλης

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις Ακαδημίες μας έχει ήδη αποδείξει ότι είναι ένα πολύτιμο μέλος του προπονητικού team με σημαντική προσφορά, προπονώντας μικρών ηλικιών και αγωνιστικά τμήματα.

Τελειόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχιούχος προπονητής, επιδιώκει την αριστεία σε ότι και αν ασχοληθεί. Αγαπάει να εργάζεται με παιδιά και το όνειρό του είναι να κοουτσάρει κάποτε την ανδρική ομάδα του αγαπημένου του συλλόγου έχοντας παίχτες που είχε την χαρά να τους εκπαιδεύσει στα πρώτα τους μπασκετικά βήματα.

DSC_7321.jpg
DSC_7291.jpg

Coach Αλέξανδρος Σχοινάς

Το νέο μέλος της ομάδας, με πολύχρονη εμπειρία σε εξειδικευμένες ακαδημίες μπάσκετ (Πόλις, Πορφύρα Πειραιά), έρχεται πρώτη φορά στη Αγία Παρασκευή για να φέρει νέες παραστάσεις.

Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής, υπομονετικός, συνεργατικός, αισιόδοξος και με ανεπτυγμένη αίσθηση χιούμορ έχει εξαιρετική αποτελεσματικότητα στο να παίρνει το μέγιστο από τους αθλητές του.   

Εγγραφές-Συνδρομές

2019-2020

 

Το Πρόγραμμα Ακαδημιών της ΚΑΠ


Το Πρόγραμμα Ακαδημιών 2019-2020 της ΚΑΠ απευθύνεται σε παιδιά που έχουν γεννηθεί από το 2014 έως και το 2001 και τα οποία θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στο μπάσκετ αποτελώντας μέλη μιας αθλητικής οικογένειας που καλλιεργεί τις αξίες της ομαδικότητας, της συνεχούς βελτίωσης και του Fair Play.

Το πρόγραμμα, όπως έχει σχεδιαστεί από το έμπειρο τεχνικό επιτελείο της ΚΑΠ, στοχεύει στην ανάπτυξη συγκεκριμένων αθλητικών δεξιοτήτων για κάθε ηλικιακή ομάδα και διασφαλίζει ότι η αθλητική ανάπτυξη των παιδιών βρίσκεται σε αρμονία και υποστηρίζει την σωματική και την πνευματική τους ανάπτυξή.

Είμαστε σίγουροι ότι στο τέλος της  περιόδου τα παιδιά, εκτός από το ότι θα έχουν περάσει μια καταπληκτική αγωνιστική χρονιά, θα είναι χαρούμενα και ευχαριστημένα καθώς θα έχουν βελτιωθεί σε όλους τους τομείς.

Εμείς, το τεχνικό team  και η διοίκηση της ΚΑΠ, δεσμευόμαστε να είμαστε καθημερινά δίπλα στα παιδιά υποστηρίζοντας τα και βοηθώντας τα να πετύχουν τους στόχους τους.

Χρονοδιάγραμμα Ακαδημιών 2019-2020


Έναρξη εγγραφών: 26/08/2019

Διάρκεια Περιόδου

 • Εφηβικό:    26/08/2019 έως 30/06/2020

 • Παιδικό:     26/08/2019 έως 30/06/2020

 • Ακαδημίες: 14/09/2019 έως 14/06/2020

​Προϋποθέσεις & Δικαιολογητικά Εγγραφής

 • Εξόφληση παλαιών οφειλών

 • Κάρτα υγείας  εγκεκριμένη από γιατρό

 • Δελτίο αθλητή

 • Αίτηση Κηδεμόνα

 • Αποδοχή κανονισμού λειτουργίας Ακαδημιών

Συνδρομές

 • Εξόφληση εφ' άπαξ:                                            270 €

 • Εξόφληση σε 6 δόσεις με κάρτα:                        300 €

 • Οικογενειακές συνδρομές εφ' άπαξ:                    225 €/συνδρομή

 • Οικογενειακές συνδρομές 6 δόσεις με κάρτα:     255 €/συνδρομή

 • Τρίτη οικογενειακή συνδρομή:                            120 €

 • Τέταρτη οικογενειακή συνδρομή:                        Δωρεάν

 • Δόσεις προσφέρονται αποκλειστικά με την χρήση πιστωτικής κάρτας

 • 50% έκπτωση σε ανέργους